Silver Knight is de eerste Zelf-Desinfecterende vloer ter wereld.

Een hoogwaardige extreem krasvaste vinyl vloer met Nano-technologische fotokatalytische, desinfecterende toplaag. 
De Silver Knight vloer elimineert meer dan 99% van de aanwezige levende bacteriën ZONDER enig schoonmaakmiddel of chemicaliën.Grabo Silver Knight

Grabo is 1 van de toonaangevende fabrikanten van projectmatige vloerbedekking wereldwijd. De heterogene vinyl vloerproducten worden in Europa gefabriceerd en in meer dan 70  landen wereldwijd verkocht. Bij Grabo voert men continu onderzoek en implementatie uit van de meest actuele technologieën die nieuwe en innovatieve mogelijkheden bieden voor de gezondheidszorg, kantoren, scholen, horecagelegenheden en commerciële instellingen.

Vanuit de TECH Surface, onze gepatenteerde technologie, werd Grabo Silver Knight ontwikkeld, de eerste vloer wereldwijd die zonder chemicaliën alle bacteriën doodt!

Hiermee komt Grabo tegemoet aan het meest urgente onderwerp in de gezondheidszorg: het beheersen van infecties. Grabo Silver Knight is veel meer dan slechts een vloerbedekking – het is een effectief middel in het gevecht tegen zgn. ziekenhuisinfecties door bacteriën als VRE, MRSA en E-Coli.

 Deze nosocomiale (ziekenhuis-ontstane) infecties worden veroorzaakt door schimmels en ziektekiemen van virale en bacteriële aard. De infecties resulteren in ca. 200.000 doden per jaar en extra kosten voor de instanties binnen de gezondheidszorg die oplopen tot ca. 18 miljard euro (volgens The Center for Disease Control and Prevention).
 

Grabo Silver Knight is een extreem slijtvaste vinyl vloerbedekking met een unieke fotokatalytische desinfecterende toplaag, perfect voor hedendaagse veeleisende gezondheidsinstellingen als ziekenhuizen en klinieken. Het desinfecterende effect wordt bereikt door een een unieke 'dubbele verdedigingslinie' van NanoZilver en NanoTiO2 deeltjes.
 
Eerste verdedigingslinie: NanoZilver
De anti-microbiële eigenschappen van zilver zijn al meer dan 3000 jaar bekend. Het gebruik van zilver tafelgerei en bestek is een goed voorbeeld. Artsen gebruikten zilver eveneens als desinfecterend middel  sinds het eind van de 19e eeuw. Het antibacteriële effect van zilver is het resultaat van de voortdurende, langzame diffusie van zilver-ionen. De zeer grote oppervlakte, in verhouding tot het volume van de nanodeeltjes, zorgt er voor dat de ionen makkelijker kunnen worden vrijgegeven en daardoor schadelijke bacteriën effectiever kunnen worden geëlimineerd. Bacteriën hebben geen kans om te overleven omdat de ionen het proces van celdeling verhinderen. Daarnaast destabiliseren de ionen de cel-membranen, celwanden en plasma en tot slot verstoren de ionen de enzymen-afgifte van nutriënten. Op deze wijze

kunnen bacteriën blijvend worden uitgeroeid verwijderd zonder gebruik van chemicaliën.
 
Tweede verdedigingslinie: NanoTiO2
Titanium dioxide is een fotokatalysator met dezelfde eigenschappen als fotosynthese met chlorofyl, wat helpt bij het transformeren van schadelijke organische en anorganische substanties in onschadelijke verbindingen middels een chemisch oxidatieproces. Om te kunnen functioneren zijn slechts UV-licht, zuurstof en luchtvochtigheid noodzakelijk. Het UV-gehalte in normaal daglicht is al voldoende om de fotokatalytische reactie te activeren. De NanoTiO2 deeltjes in Grabo Silver Knight zorgen er voor dat de volledige toplaag fungeert als zeer actieve katalysator die het decompositieproces van de schadelijke bacteriën en organisch vuil versnelt, met een langdurig effect als resultaat. 

Titanium dioxide is veel gebruikte fotokatalysator in de cosmetische, verf- en coatingindustrie. Grabo Silver Knight is de eerste vinyl vloer ter wereld die gebruik maakt van deze katalysator en daarmee de uitdagingen van de gezondheidsindustrie in de 21e eeuw het hoofd biedt.
 
Onafhankelijke laboratoriumtest hebben het effect van Grabo Silver Knight vinyl vloeren tegen de meest ontwikkelde bacterie-types gecertificeerd: 

reductie van MRSA bacterie t.o.v. beginwaarde na 8 uur (onafhankelijke testresultaten op aanvraag)

Bacterie
 
Norm 
 
Reductie van schadelijke bacteriën binnen 8 uur 
MRSA (Methicillin-resistente Staphilococcus Aureus) ISO 27447:2009 >99%
VRE (Vancomycin resistente Enterococcus) ISO 27447:2009 >99%
ESBL (Extended-spectrum ß-lactamas producerende enterobacter soort) ISO 27447:2009
 
>99%
 
E-coli ISO 846:1997 >99%


Enorme reductie schoonmaakkosten
NanoTiO2 deeltjes verlenen hydrofiele eigenschappen aan Grabo Silver Knight vloerbedekking. Als gevolg van de toegenomen toplaagenergie hecht het vuil minder aan het oppervlak, wat het makkelijker te verwijderen maakt. Wanneer de vloer wordt schoongemaakt, loopt het water er in een film vanaf in plaats van in druppels, waarmee iedere vorm van vuil wordt meegenomen. Daarbij wordt ieder organisch vuil geoxideerd door de toplaag als gevolg van de fotokatalytische reactie.
Deze zelfreinigende technologie betekent niet dat de toplaag helemaal niet schoongemaakt hoeft te worden. Het betekent dat de periode tussen schoonmaak-cycli significant kan worden verlengd en dat er minder schoonmaakmiddel nodig is, wat resulteert in minder milieuvervuiling. In onze optiek is Silver Knight de meest duurzame vloer voor projectmatige toepassingen.
 

Luchtzuiverende functie

Grabo Silver Knight vloerbedekking helpt de luchtkwaliteit in een gebouw te verbeteren door de oxidatie van luchtvervuiling en geuren tijdens de fotokatalytische reactie. De vloer neutraliseert geurtjes en verbetert de luchtkwaliteit. Grabo Silver Knight kan worden gebruikt om het zogeheten 'sick building syndroom' tegen te gaan.


TECH Surface: extreem slijtvast

Onze Tech Surface staat wereldwijd bekend om de extreme, bijna keramisch harde slijtlaag van de vloer. In plaats van de gebruikelijke slijtlaag van PVC met daarover eventueel een behandeling met het veel krasvastere PUR, heeft onze Tech Surface een slijtlaag die volledig uitgevoerd is in PUR met microscopisch kleine AL2O3 deeltjes.

Aluminium dioxide (Corundum) is op diamant na het hardste materiaal op aarde. Deze combinatie zorgt voor een extreme keramisch slijtvaste toplaag die er voor zorgt dat de levensduur van Silver Knight ca. 300% langer is dan normaal projectvinyl van de hoogste slijtklasse.

 

Bestendigheid tegen vlekken

Silver Knight is bestand tegen bijna alle chemicaliën en stoffen als jodium en urine. 

 

Waarom is Grabo Silver Knight vloerbedekking de beste oplossing voor toepassingen in de gezondheidszorg?
Silver Knight is effectief middel in de beheersing van besmettingen met (ziekenhuis)bacteriën.
Ziekenhuisinfecties krijgen de laatste tijd steeds meer aandacht aangezien de strijd tegen deze infecties hoge kosten voor de gezondheidszorg veroorzaken.
 
De meest algemene en gevaarlijke infecties worden veroorzaakt door de MRSA bacterie (Methicillin Resistant Staphylococcus Aureus) die als één van de 'superbacteriën' wordt gezien vanwege diens natuurlijke eigenschap om te overleven op diverse oppervlakken. Het gevecht tegen de MRSA bacterie is moeilijk en kostbaar. De Grabo Silver Knight vloeren met zelf-desinfecterende toplaag reduceert het risico van ziekenhuisinfecties.

De fotokatalytische toplaag die zilver- en NanoTiO2 deeltjes bevat, is continu onder dag- en kunstlicht actief met het oxideren van allerlei types gevaarlijke bacteriën, virussen, schimmels en zelfs vuil. 

Testresultaten wijzen uit dat Grabo Silver Knight vloerbedekking door (kunst) licht en binnen 8 uur meer dan 99% van alle soorten levende bacteriën actief elimineert en daarmee dus een veiliger omgeving creëert.
 
Voordelen:

- Effectieve beheersing van infectiegevaar
- Minder risico op een ziekenhuisinfectie.
- Korter ziekenhuisverblijf = minder kosten
- Minder risico op sterfgevallen binnen het ziekenhuis
- Significante verlenging van de periode tussen schoonmaakcyclussen
- Besparing op personeelskosten en reinigingsmiddelen
- Minder slijtage van de materialen
- Aanzienlijk minder onderhoudskosten
 
Minder milieuvervuiling
Dankzij het zelfreinigend vermogen en voortdurende oxidatie van schadelijke stoffen, is Grabo Silver Knight vloerbedekking veel milieuvriendelijker dan standaard vloerbedekkingen. Bovendien verbetert tijdens de fotokatalytische reactie van het oppervlak eveneens de luchtkwaliteit door de oxidatie van luchtvervuiling en geuren. Door de verlengde levensduur is vervanging minder vaak nodig. De vloer is 100% recyclebaar en voldoet aan de hoogste emissie-eisen wereldwijd. De Silver Knight vloer is vrij van ftalaten en zware metalen.
 
Andere uitvoeringen
De Silver Knight vloer is leverbaar in zowel een 'gewone' versie als een akoestische uitvoering die 20db contactgeluid dempt.

Medio 2013 is onze 20JSK veiligheidsvloer (R11) leverbaar in een Silver Knight uitvoering.
 
Toepassingen:
- Ziekenhuizen
- Praktijkruimtes
- Klinieken
- Ouderenzorg
- Scholen
- Dierenklinieken
- Kantoren
- Cleanrooms

 
Alle attesten, testresultaten, certificaten en specificaties zijn op aanvraag verkrijgbaar

Alle rechten voorbehouden | Copyright 2013 | Webdesign Boersma Internet